top of page
Search

L'ESCOLA DE MÚSICA I DANSES DE MALLORCA OBTÉ EL PREMI PAU CASESNOVES

L'any 1998, la Delegació de l'Obra Cultural Balear d'Inca instaurà els Premis de Maig amb la finalitat de reconèixer i estimular els mèrits d'entitats, institucions o persones que dins el seu àmbit estan treballant per afavorir l'ús normal de la nostra llengua, i per promoure la cultura mitjançant activitats de caràcter lúdic, popular o artístic.


Enguany (17 de maig de 2024), en la XXV edició dels Premis, la institució ens ha otorgat el guardó Pau Casesnoves. Aquest reconeixement està destinat a totes aquelles persones o entitats que hagin contribuït a la reivindicació o la promoció de les nostres senyes d’identitat.

"El mèrit per la seva capacitat de revitalitzar el ball, música i cançons que el poble mallorquí havia aconseguit mantenir i preservar; pel seu treball didàctic d'ensenyament i sistematització i recuperació d'elements tradicionals del ball, com el seu caràcter matriarcal i d'improvisació. Per la seva iniciativa i èxit en la consecució de fer baixar la dansa dels escenaris a les places per obrir-se a la participació de tots".

Des de l'Escola volem donar les gràcies a l'Obra Cultural Balear d'Inca per pensar en nosaltres. També els felicitam per la seva tasca, lluita i defensa de la nostra cultura i arrels. Així mateix, també volem expressar la nostra enhorabona a la resta de guardonats:

  • Marc Alomar Payeras, violoncel·lista inquer. Premi Berenguer d'Anoia.

  • Programa "Passejades" d'IB3 Televisió. Premi Miquel Duran i Saurina.

  • Maria Antònia Perelló Femenia, investigadora, novel·lista i poeta. Premi Miquel Colom, T.O.R.

  • Tomàs Martínez Miró, investigador, estudiós i divulgador del nostre patrimoni i en especial de les neules. Premi Pere Joan Llabrés (a títol pòstum).

  • Cor de dones de Sant Francesc d'Inca, dirigit per Cristina Llabrés. Premi Mercè Puig i Viñeta.

  • Catalina Corró Lorente, nedadora inquera, 25 cops campiona de l'Estat espanyol en piscina curta. Premi especial del jurat.

Yorumlar


bottom of page