top of page
Search

SUS A LES FESTES DE SANT SEBASTIÀ

El passat 13 de gener de 2024 es va donar el sus a les festes de Sant Sebastià amb el pregonet infantil, escrit per Caterina Valriu i presentat per Madò Pereta. L'acte va començar ben prest amb diverses activitats, tals com: la batucada Nam Sobrats de l'Escola Municipal de Música de Palma, un espai per pintar els pebres per a despertar el Drac de na Coca, el toc dels tambors des de la balconada de Cort, la ballada dels Gegants i Capgrossos de la Sala i les gloses a càrrec d'Alícia Olivares, Maribel Servera, Maria Magdalena Amengual, Cati Eva Canyelles i Aannabel Villalonga.

Posteriorment, Madò Pereta va recitar el conte El Drac de na Coca i la flama de la festa, mentre que tota la colla de balladors donaven vida als personatges de les rondalles mallorquines (sa Rateta, es Moixet, es Jai de sa Barraqueta, sa fada Mariana, n'Espardenyeta i en Pere Poca Por. A tots aquests, si han d'afegir cinc dimonis).

Seguidament, els caparrots ballaren al ritme dels xeremiers de l'Escola i animaren la festa amb l'Estol de Geganters, Sonadors i Balladors de Mallorca. Catin Luna tornà a ser l'encarregada de definir tota l'escenografia i les coreografies.

La festa acabà amb la despertada del Drac de na Coca i l'entrega, per part dels infants, dels pebres de cirereta que li donen força per a mantenir encesa la flama de la festa.Una de les coses que volem destacar d'enguany, és que entre els dimonis hi ha una estrena ben especial. Na Catalina Barceló i en Biel Hernández, balladors de l'agrupació, i els seus fills Joan i Guillem, han presentat a na Tianeta. Una dimònia que han construït des de zero amb les seves pròpies mans.

Però no tan sols, han fet un caparrot, sinó que també han refet en Menut (el dimoni petit, que ells mateixos construïren fa uns anys) i en Pelat, un dimoni que ja era de l'Escola, però que han adaptat per poder-lo dur amb més comoditat. Són uns cracks!!Kommentare


bottom of page